Rengøring Grenaa

  • Få 3 gratis tilbud på seriøs rengøring Grenaa
  • Udfyld skemaet på omkring syv minutter
  • Du får kun tilbud fra seriøse rengøringsfirmaer

Få 3 Rengøring Grenaa tilbud

Få gratis 3 tilbud på seriøs rengøring Grenå med rabat


Jern og støbejern

Jern er et grundstof, der findes meget udbredt i naturen i forskellige mineraler. Det ses f.eks. som den røde jord i Sydeuropa, som okker ved vandløb og rust på sanitet efter dryppende vandhaner. Jern udvindes i de såkaldte højovne. Produktet kaldes råjern og heraf fremstilles støbejern ved omsmeltning.
Støbejern er forholdsvis skørt og kan knække ved slag. Gennem tiderne har man brugt støbejern til gryder og pander, komfurer og massekogeplader, da jernet har en god evne til at holde på varmen, når det først er varmet igennem. Men støbejern blev også i stor udstrækning brugt til ovne.
Da almindelig støbejern let ruster, fordi det påvirkes at luftens ilt, beskytter man ofte støbejern med emalje eller fortinning. Stål fremstilles af råjern ved en rensningsproces, hvor kulstof og andre urenheder fjernes. Stålets hårdhed afhænger af kulstofindholdet, som varierer fra 0 til 1,7%.

Jern og støbejern (fortsat)

Hærdningen gør stålet mindre skørt og mere sejt. Temperaturen giver stålet en anløbsfarve. Ved temperaturer på ca. 225 C bliver det gulligt, ved 245°C brunt og ved 300 C gråblåt, som det kendes fra knive. Både støbejern og stål påvirkes af syre og fugtighed i forbindelse med luftens ilt og kan derfor ruste.
Standser man ikke rustdannelsen, vil den gå i dybden og danne gravrust, der korroderer. Man kan afhjælpe rustdannelsen ved at gnide støbejern eller stål ind i en syrefri olie. En total beskyttelse er en emaljering, galvanisering eller fortinning.
Man legerer rustfast stål med andre metaller for at udnytte jernets gode egenskaber og fjerne de dårlige. Jernporcelæn er en speciel kraftig porcelænstype, der er lavbrændt hårdt porcelæn med en ikke hel sintret skærv. Overtrækkes med en meget modstandsdygtig glasur. Bruges til sanitetsporcelæn og service, der er udsat for stort slid.

Få 3 Rengøring Grenaa tilbud


Eksempler på rengøring i 8500 Grenaa

UG-Rengøring & Vinduespolering
Søndervang 24
8500 Grenå
CVR: 27610080
Hjemmeside
Activ Rengøring
Havnevej 112
8500 Grenå
CVR: 69496458
Hjemmeside
Djurs Rengøring
Lavendelvej 24
8500 Grenå
CVR: 13763046
Hjemmeside